Vergelijk nu alle Internetpakketten op jouw adres:

Welke internetaanbieders zijn er beschikbaar op uw adres en welke intersnelheid kun jij ontvangen? Ontdek het online via de postcodecheck.

Internetabonnementen vergelijken

Welke internetsnelheden zijn er allemaal?

Als je een internet contract afsluit, kun je gebruikmaken van 3 verschillende opties. Iedere internetverbinding heeft zijn eigen snelheden. Onderstaand is per soort internetverbinding uitgelegd wat de eigenschappen van deze verscheidene internetverbindingen zijn.

ADSL: een goedkope internetverbinding

De snelheid van ADSL gaat tot 200 Mb/s. De werkelijke snelheid van ADSL is ruwweg de helft van wat er wordt gezegd. De snelheid wordt lager als je verder van een wijkcentrale woont en als je gebruikmaakt van digitale televisie, gaat dit tevens van je snelheid af. Check dus te allen tijde via je postcode of er op je adres een ADSL verbinding een mogelijkheid is die snel genoeg is voor digitale televisie.

De meeste consumenten hebben internet via ADSL. Zie internetbegrippen voor meer informatie. Bij een ADSL-verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van smartphone- en internetverkeer. Snelheden kunnen variëren tussen 8Mbit/s en met ADSL2+ of VDSL zelfs tot snelheden tot 50Mbit/s. Maar let op: meestal wordt er een snelheid beloofd, maar ADSL geeft je maar de helft van de beloofde snelheid.

Kabelverbinding: een goede internetverbinding

Kabelaanbieders zijn van origine TV-aanbieders. Je moet daarom verplicht televisie als dienst afnemen. Kabelverzekeraars zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen zitten op dit moment rond de 400 Mb/s. Er is echter geen keuze in vrijheid van kiezen omdat kabelproviders alleen leveren binnen een zekere regio. Doe een postcodecheck zodat je kunt zien welke kabelaanbieder de betere diensten kan leveren op je adres. Misschien is glasvezel ook wel op jouw adres beschikbaar.

De kabelverbinding komt van origine van TV-providers. Het is daarom vereist om televisie als dienst erbij te nemen. Internet via de kabel komt in de regel bij de toegezegde snelheid. Een kabelcontract komt op dit moment niet verder dan 100Mbit/s. Dit zijn de snelste kabelabonnementen. Wil je een snellere verbinding? Kies dan voor ADSL of glasvezel.

Glasvezel: de snelste internetverbinding

Bij een glasvezelprovider heb je de optie uit internetsnelheden tot wel 500 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is bij glasvezel afhankelijk van de provider en meer dan een factoren. Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar is wel in opkomst. Doe de postcode- of regiocheck om te kijken of er glasvezel in je woonplaats beschikbaar is. De maximale snelheid bij glasvezel is 1000 Mb/s

Met glasvezel ben je zeker van de snelste internetverbinding van dit moment. Bij een glasvezelprovider heb je de keuze tussen internetsnelheden van 50 tot 1000 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is tevens bij glasvezel afhankelijk van de provider en meerdere

Hoe kun je internetpakketten vergelijken?

Iedere provider van internet, TV en telefonie hanteert zijn eigen prijzen. De kosten die jij moet betalen voor het pakket verschillen per aanbieder. Zo kan een alles-in-1 pakket bij de ene aanbieder goedkoper zijn dan bij de ander, terwijl de specificaties nagenoeg gelijk zijn.

Daarom zetten we alle verzekeraars op een rijtje die voldoen aan je wensen. Zo krijg je een overzichtelijk lijstje met de internetaanbieders die voor jou het goedkoopst zijn.

Welke eigenschappen zijn voor jou van invloed als je een internetabonnement afsluit? Kies je voor de meest voordelige optie of vind je de internetsnelheid belangrijker? Gaat je voorkeur uit naar een bepaald type aansluiting (ADSL, kabel of glasvezel)? Via onze vergelijker krijg je een duidelijk overzicht van de beschikbare internetabonnementen op je adres. Speciaal voor jou gesorteerd op aantrekkelijke prijzen en de interessante snelheid, met veelomvattende specificaties. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en assisteren wij je bij het maken van de juiste optie.

Internet TV Bellen FAQ

internet en bellen vergelijken
Waarom moet ik bij jullie bestellen en niet direct bij de provider?

Een provider heeft natuurlijk alleen zijn eigen abonnementen op de website staan. Op onze website kunt je 11 aanbieders met in totaal meer dan 100 abonnementen vergelijken. Onafhankelijk!

Wat is de levertijd van een abonnement?

Het is lastig om het precies aan te geven. De levertijd van internet, tv en/of bellen verschilt per regio en per provider. Gemiddeld wordt het binnen 7 dagen opgeleverd. Maar er zijn ook gevallen bekend van 21 dagen levertijd.

Ben je op dit moment zonder abonnement dan ben je snel aangesloten.

Heb je een lopend contract bij een provider, dan moet je de minimale contractduur eerst uitzitten.

Wat is de wettelijke overstaptermijn?

Niet veel consumenten weten dat er een wettelijke overstaptermijn is. Deze is 23 dagen en die is in het leven geroepen om de consument die overstapt niet onnodig op dubbele kosten te jagen. Het is dus bescherming van jou!

Welke internetsnelheid is er beschikbaar op mijn adres?

Jouw internetsnelheid hangt van veel factoren af: het type verbinding, hoe ver je van de centrale zit, wat de provider maximaal geeft. 

Wanneer je een abonnement zoekt kun je in onze internet tv, en bellen prijsvergelijker aangeven wat je voor snelheid wilt.

Haal ik altijd de beloofde snelheid?

Nee, je haalt bijna nooit de beloofde snelheid. Het is een 'maximale' snelheid en niet een'minimale' snelheid. 

Hoe kan ik korting krijgen op mijn internetabonnement?

De meeste providers bieden een 3maanden durende korting op het factuurbedrag. 

Ook  kan het zijn dat je meer producten afneemt en daardoor korting krijgt. Als je onze postcode widget invult vragen we ook waar je energie en telefonie afgesloten hebt. Zo kunnen we eventuele bulkkortingen verrekenen in de resultaten.

Kijk altijd goed bij de resultaten hoe de prijs is opgebouwd en of er kortingen zijn berekend.

100+ Overstappers

Onze websites helpen maandelijks 100-en overstappers bij het maken van de juiste keuze voor Alles in 1.

10 Merken

Als een van de weinige vergelijkingswebsites van TV, bellen en internet bieden we abonnementen van alle aanbieders.

Overstapservice

Zorgeloos overstappen naar een andere provider is voor ons een voorwaarde om aan onze klanten te bieden. 

Internetproviders bekijken en vergelijken

In dit land heb je ruim voldoende optie uit uiteenlopende internetaanbieders. Dat is prettig, zodat je veel keuzemogelijkheden hebt, maar met zo’n groot aanbod is het tegelijkertijd niet meer zo eenvoudig en simpel om een perfecte beslissing te maken als je een nieuw internetcontract kiest. Los van het gegeven dat er sommige abonnementen en kansen zijn, zijn verschillende internet vergelijkers die je online vindt ook erg onoverzichtelijk. Of nog vervelender, ze zijn niet onafhankelijk en je wordt om die reden onbewust al een dergelijke richting ingeduwd of er ontbreken essentiële informatie over aanbieders waarvan ze liever niet hebben dat je daar een internetabonnement afsluit. Onze website is gelukkig 100% objectief en heeft als doel jou een goed en duidelijk overzicht te bieden. Om het internetabonnement te vinden dat het beste op uw wensen aansluit, kun je gebruik maken van de volgende filteropties:

  • Providers: een perfecte of slechte ervaring met een provider? bij een denkbare voorkeur voor één of 2 keer of vaker internetproviders kun je deze filteren uit de vertoonde resultaten.
  • Soort pakket: Op deze pagina vind je met name puur internet abonnementen, maar er kan onderscheid worden gemaakt tussen puur internet (internet only), internet samen met televisie, internet met telefonie of alles-in-1: internet, televisie en bellen. Stel bij dit filter in waar je naar op zoek bent.
  • maandpremie per maand: heb je een maximaal bedrag per maand in gedachten voor je abonnement of wil je simpelweg het goedkoopste internet abonnement voor thuis? Dan filter je op deze manier simpel alleen de internetproviders die binnen je budget passen.
  • Contractduur: Er kan onderscheid worden ontwikkeld tussen één- en tweejarige contracten. Regelmatig is een langer abonnement iets goedkoper, maar je zit er daarnaast echt voor die duur aan vast. Houd daar dus even goed rekening mee.
  • Verbindingstype: er bestaan uiteenlopende soorten internetaansluitingen voor thuis, zoals ADSL, VDSL, kabel (coax), glasvezel of zelfs 4G voor thuisgebruik. Glasvezel is hierbij het snelst en meest stabiel, maar dit is nog niet overal beschikbaar en tevens duurder dan andere soorten abonnementen. De beschikbaarheid is afhankelijk van de regio waar je woont. Doe hiervoor gelijk de postcodecheck.
  • Extra behoeften en behoeften: Denk hierbij aan bijvoorbeeld interactieve televisie, extra tv-ontvangers en te veel televisiepakketten zoals HBO en ESPN kun je op onze website aangeven.

Waarom vergelijken?

De meeste mensen betalen liever niet teveel aan internet en telefonie. Dat hoeft ook niet want door regelmatig over te stappen kun je kosten besparen.

Zelf internet vergelijken is een tijdrovend klusje. Je moet de websites van alle providers bezoeken en lijstjes bijhouden. Ernaast verschillen internetabonnementen sterk in specificaties als:

  • maandelijkse kosten
  • downloadsnelheid
  • aantal e-mailadressen
  • gratis draadloos modem

Het feit dat verzekeringsmaatschappijen op diverse manieren korting geven, maakt het vergelijken niet simpel. Sommige kortingen gelden alleen de eerste maanden of het 1ste 12 maanden. Als je zelf een vergelijking wilt maken, moet je de websites van alle internetaanbieders afgaan en bijhouden hoeveel je bij elke telecomaanbieder betaalt. Omdat er zoveel optie is, zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Door de onze site internetvergelijker te gebruiken, heb je in enkele seconden alle aanbiedingen op een rijtje. Laat ons je assisteren in je keuze voor een goedkoop én passend internetabonnement.

Goedkoop internet

Op deze website kun je continue de nieuwste aanbiedingen van alle aanbieders vinden. Momenteel zijn er vele aanbieders die een internet contract aanbieden. Wij verzamelen alle aanbiedingen en plaatsen deze overzichtelijk op hier. Wij doen dit om jou te helpen!

Alle verzekeraars willen logischerwijs zoveel mogelijk klanten aantrekken, maar de concurrentie is moordend. Hoe gaan de aanbieders daarmee om? Het antwoord op die vraag is simpel: de prijs zo laag een mogelijkheid maken óf een welkomstcadeau aanbieden. Het is daarom voor jou erg lonend om hier goed in de gaten te houden. De aanbieders stunten soms met bizarre acties, waarmee jij voor een zekere tijd van een zeer gunstig internet abonnement kan genieten. Het is daarbij ook van betekenis om goed op de termijn van het internet contract te letten. Sluit je onder meer een internet contract voor een twaalf maanden af, voor twee jaar of wellicht zelfs voor langer? Hou dit goed in de gaten, voorafgaand je aan een langlopend abonnement vast zit.

Combineer je T-Mobile mobiel met Thuis, dan krijg je de hoogste snelheid voor thuis op jouw adres, en Unlimited internet en bellen op je mobiel.

Budget streeft altijd naar de goedkooste prijzen voor jou! hier vergelijkt Budget TV, Internet & Bellen. Bekijk onze website voor alle courante aanbiedingen en doe een postcodecheck!

Vind bij ons alle pakkettarieven voor Internet, Bellen & TV van Caiway. afsluiten van provider is echt een makkie.

Vind op deze website alle pakkettarieven voor Internet, Bellen & TV van KPN. overstappen van aanbieder is echt een makkie.

Ziggo pakketten zoals jij ze wilt. Internet, interactieve televisie en met of zonder vast bellen. Vergelijk de pakketten zelf.

Internet tot wel 1000 Mb/s? Meer dan 70 TV zenders? Films huren op je eigen TV? Of bellen tegen een scherp tarief? Kies voor internet, bellen & tv van een van onze partners.

Internet met dubbele interesse voor veiligheid. De goedkooste hardware die wij konden vinden. Bekroonde klantenservice en helpdesk. Privacy hoog in het vaandel.

Met het Flexpakket van DELTA heb je altijd supersnel en zeer stabiel internet en kies je zelf je snelheid. Je snelheid is ook maandelijks aanpasbaar.

Bekijk je favoriete programma’s wanneer het jou uitkomt. Komt er iets tussen? Kies dan voor pauzeren of opnemen. En kijk rustig verder als het jou uitkomt.

NLZiet is een online tv-dienst waarbij u voor een vast geldbedrag per maand 36 kanalen kunt bekijken. U heeft geen los tv-abonnement nodig.

Waarom kies je ons?

Onze website is volstrekt onafhankelijk bij het samenstelling van de resultatenpagina. We zetten altijd de goedkoopste bovenaan en geven je een Top 3 op basis van Snelheid, Goedkoop en Beste. 

Door middel van handige filters kun je zelf aangeven welke eigenschappen belangrijk zijn en abonnementen die niet hebben wat je zoekt wegfilteren.

Filters

Wat zoek je niet? Zet dat uit in de filters en krijg een goed beeld van je mogelijkheden.

Top 3

Inspiratie nodig? Er wordt een Top 3 samengesteld op basis van je postcode. 

Onafhankelijk

Wij beschermen onze klanten door onafhankelijke resultaten.

TOp 3 Internetabonnementen

Op Onze website vindt u internet abonnementen van alle grote providers om te vergelijken. Zo bieden wij internet pakketten aan van de internetaanbieders Caiway, KPN, NLE, Online, T-Mobile, Telfort, XS4ALL en Ziggo. samen bieden deze internet internetaanbieders 236 abonnementen aan over ADSL, VDSL, kabel en glasvezel.

Indien u na het vergelijken van de internet pakketten een keuze heeft bedacht en de bestelling van internet abonnement heeft afgerond, verwerkt onze klantenservice jouw internet aanvraag gelijk bij de betreffende internet aanbieder. Na het afronden van het internet abonnement heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 dagen waarin u zonder extra kosten de aanvraag voor internet keuze kunt annuleren. Bij een aantal internetaanbieders is het mogelijk om deze bedenktijd te schrappen met versnelde levering. daardoor wordt internet keuze sneller dan regelmaat geleverd. U kunt deze te kiezen bepalen in de handige zoektermen bovenaan internet vergelijk overzicht.